25 mei – 1 juni 2019

Beeldhouwen in Italië (Toscane)

In mei 2019 ga ik weer een vakantiecursus “beeldhouwen in Albast” organiseren in Italië in het hart van Toscane! Je hoeft echt geen ervaring met beeldhouwen te hebben om deel te nemen aan het programma.

In Italië zijn we te gast bij een Italiaanse familie op hun landgoed in de buurt van San Gimignano en Volterra. De landgoedeigenaar komt uit een familie van albastkunstenaars en heeft samen met zijn beide zonen een albastwerkplaats in Volterra. Nabij het landgoed beschikken zij over een eigen albastgroeve.

De beeldhouwcursus is van zaterdag tot zaterdag. We krijgen op zondag een rondleiding in de steengroeve en in de werkplaats van de Italianen. We kunnen dan ter plekke onze stenen van albast uitzoeken, waar we die week verder mee aan de slag gaan. Albast is een vrij zachte steensoort, die te bewerken is met vijlen, beitels of raspen. Werkbokken zijn op het landgoed aanwezig; gereedschap neem je zelf mee of kun je huren.
Ik geef op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag les van 09.00 tot 12.30 uur. Woensdag geen ik geen les. Na 12.30 uur en op woensdag heb je de mogelijkheid om zelfstandig door te werken. Ik loop dan regelmatig bij je langs voor adviezen en om vragen te beantwoorden. De middagen en de woensdag kun je ook gebruiken om de prachtige omgeving te verkennen, om dorpen en steden zoals Volterra, Sienna en San Gimignano te bezoeken of een dagje naar zee te gaan.
Op zaterdag start de beeldhouwwerk met een gezamenlijke maaltijd en we sluiten af met een gezamenlijke maaltijd samen met de Italiaanse familie.

Voor meer informatie kan je ook nog verder kijken op mijn speciale Beeldhouwen in Toscane website.

Geniet naast het beeldhouwen ook van de stilte, de weidse uitzichten, reeën en vuurvliegjes, de geur van jasmijn, de vijgenboom en oleander, en niet te vergeten de prachtige zonsondergang. Want het landgoed ligt middenin een beschermd natuurgebied en het is dan ook volop genieten. Op het landgoed is een zwembad aanwezig met ligstoelen. Er is een groepsruimte die gebruikt kan worden voor gezamenlijke maaltijden. Wasmachine, T.V. en wifi zijn beschikbaar. Op 3 kilometer afstand is een restaurant. De authentieke vakantiewoningen zijn eenvoudig van aard en in traditionele stijl ingericht. De woningen hebben allemaal een eigen keuken en badkamer. Er zijn in de woningen 1 of 2 slaapkamers beschikbaar en je kunt daarom besluiten om samen met vriend(in), je partner, kinderen of kennissen te reizen en deel te nemen. Die vriend(in) of partner kunnen besluiten om niet aan het beeldhouwprogramma mee te doen (maar wel aan de excursies).

Je kunt nu reserveren! De beeldhouwweek van 26 mei tot 2 juni is al volledig bezet, maar voor de week van 19 tot 26 mei is nog plaats. Je kunt reizen per vliegtuig op Pisa (vanaf € 100,00) en dan een auto huren of zelf met de auto naar Italië gaan. Uiteraard kan ik over het reizen adviseren.

De kosten van de beeldhouwcursus bedragen € 300,00 per week en voor een eventueel meereizende partner € 50,00. De huur van de woningen varieert van € 553,00 tot € 651,00 per week. Een aantal van de woningen heeft 2 slaapkamers en kan dus door 2 tot 4 personen gedeeld worden.

Je kunt meer informatie krijgen over, of je aanmelden voor deze beeldhouwvakantie via de mail of het formulier op de Contactpagina. Ik neem dan binnen 24 uur contact met je op.

Ervaringen van deelnemers:

Binnen no-time had Hester ons aan het werk. Altijd op het juiste moment had ze de goeie tips.
Hannah

Bij de keuze van de steen is het geheim van albast nog niet te zien: Een doorschijnend effect bij zonlicht! Prachtig. De rustige en professionele hulp van Hester was voor mij een prima gids. Dank.
Elly

Zon, heuvels, albast! Wat een geweldige ervaring. Om nooit te vergeten.
Thea Kortland

Cari Hester, Grazie mille per ospitalita.
Alien & Frits

Verdorie, albast is mij de baas. Fijn gehakt en veel geleerd. Hester die  verbindt en de vrijheid bewaakt. Prima week.
Liedeke

De sfeer in de groep en tijdens de lessen waren fantastisch.
Han & Elena

Onverwacht een fantastische week beeldhouwen in Toscane. Rust, leuke groep, lekker borrelen. Een fantastische beleving om je in onder te laten dompelen.
Johanna

In weelde en rust samen beeldhouwen, geweldig!
Nelleke

Een inspirerende omgeving en fijne begeleiding zorgden ervoor dat ik een prachtig beeld mee naar huis kon nemen. Hester dank je voor de fijne week.
Erica

Het beeldhouwen was een feest. Hester liet je zien wat je het beste kon doen met de steen. Ze was er wanneer je haar nodig had.
Lucette

Albast is wispelturig, maar Hester is vastberaden om ons tot ware kunstenaars om te vormen. We hadden een fantastische week. Mille grazie.
Ton